Schumann Amateur

Rubén Ramos Nogueira

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Dv. 27 18:30h Auditori En procés de creació Preu: 10,50€

Un home que toca el piano obsessionat amb Clara Schumann, pianista i compositora nascuda fa dos-cents anys. Una actriu que balla i gairebé no parla. Una violinista i una violoncel·lista que s’ajunten per muntar un trio. Un il·luminador que es pren unes vacances de la mediocritat a la qual s’enfronta diàriament.

El tercer episodi d’Amateur, després dels dedicats a Orlando Gibbons i a les Variacions Goldberg, qüestiona les jerarquies i les convencions del món de la cultura, l’art i el treball en relació amb la seva construcció pública. A través d’una pràctica que s’exposa obertament entre la creació artística i la necessitat vital, entre la cultura i el gaudi, obre un territori de reflexió, percepció i intercanvis que respon abans a un impuls personal i compartit, alguna cosa potencialment a l’abast de qualsevol, que a una moda artística o a una corrent cultural imposada.

Fitxa artística

Creació i direcció: Rubén Ramos Nogueira
Interpretació: Núria Lloansi, Rubén Ramos Nogueira, Ariadna Rodríguez i Gemma Llorens
Música en directe: Clara Schumann, Robert Schumann i Johannes Brahms
Text: Rubén Ramos Nogueira
Disseny d’il·luminació i direcció tècnica: Antoine Forgeron
Traducció: Nuria Rodríguez
Fotografia: Dorothee Elfring
Disseny gràfic: Quim Deu
Producció i distribució: Olga Alvarez

Una producció de l'Antic Teatre, en coproducció amb el Festival TNT i el Konvent de Berga, i la col·laboració de L'Estruch, Casa Orlandai, La Poderosa i nyamnyam.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Agraïments: Gema Ramos Nogueira, Elena Nogueira Núñez, Bautista Ramos Portea, Beatriz Nogueira Núñez, Antonio Álvarez Fernández, Amable Álvarez Fernández, Bárbara Mingo Costales, Óscar Cornago, The Dartington Piano Trio, Mònica Pérez Serrano, Stephen Nachmanovitch, Katie Lakner, Matthias Henke, Elizabeth Subercaseaux, Luis Ángel de Benito, Iris La Salvia, Richard Stokes, Claudio Colombo, Daniel Baremboim, Ursula Anders, Friedrich Gulda, Pablo Gisbert, Tomàs Aragay, Fernando Gandasegui, Iñaki Álvarez, Nilo Gallego, Silvia Zayas, Cor Lieder Càmera, Al Ras petit Festival, Jordi Plana, Manoli Mansilla i Teatron.