El mundo por montera

Rodrigo Cuevas

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Ds. 29 set. 19:30h Plaça Vella 1h 20' Gratuït

‘El Mundo por Montera és el meu segon espectacle en solitari. Una crida d’atenció sarcàstica en format de sarsuela BUFA. Fet des d’Astúries i per al món. Un nou xou en què mostro el meu univers: un món tradicional, rural, excèntric però també, urbà, crític i tecnològic. La meva recerca és la veritable essència: un treball personal dut a l’escenari, una exposició sincera per discernir allò veritablement important d’allò banal i prescindible. Un espectacle on hi ha més folklore, més música popular i més riallada, tot això enfilat amb qualitat musical i vocal.

La bellesa que amaga la cultura d’un poble està en el seu folklore. La tradició, és una via d’expressió comuna a tots els éssers humans. El folklore és un ésser viu que s’estén per tota la faç de la terra, com un miceli, no entén de barreres físiques ni polítiques.

Vaig arribar a aquestes tres conclusions el 2008, després de 13 anys estudiant piano i tuba als conservatoris d’Oviedo i Barcelona. Vaig aprendre, com si d’una revelació es tractés, que l’art que un fa, ha d’estar connectat a tot el que van fer els nostres antics, perquè és la forma que estigui connectat tot el que fem els presents. Vaig arribar a la conclusió que som rusc gràcies a la música tradicional.’

Rodrigo Cuevas

Espectacle en castellà i asturià

Fitxa artística

Creació i interpretació: Rodrigo Cuevas
So: Jorge Irazábal o Marcos Suárez
Vestuari: Constantino Menéndez

Una producció de El Cohete Internacional