Cutting Edge

WHS

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Dj. 28 set. 21:00 Teatre Principal - Sala Gran 60 min. 19,00€

El truc de màgia documentat més antic el va fer l’ancià mag Dedi per al Faraó Khufu. La història diu que podia tallar el cap d’un animal i tornar-lo a posar. Des de llavors el truc de la decapitació ha format part del repertori dels mags. Al mateix temps la història ens diu que la nostra capacitat de cometre, acceptar, mirar i fins i tot gaudir l’espectacle real d’una decapitació és intrínseca a la humanitat.

La decapitació és un acte de tirania extrema però també és un acte de creació, perquè tota aquesta crueltat produeix un artefacte extraordinàriament potent que crida la nostra atenció, ens agradi o no. Després de tot, hi ha una calavera dins nostre.

Cutting Edge es fixa en aquest acte terrorífic per reflexionar sobre la identitat i el seu origen, sobre per què la mutilació de cossos ha estat sempre el número estrella dels espectacles de màgia, sobre el significat simbòlic de tallar un cap i de com podem aprendre de la nostra humanitat a través d’un acte tan inhumà.

Entre l’humor negre i la tragèdia minimalista, Cutting Edge combina la màgia, el barroquisme, la dansa contemporània i les arts visuals en una peça que explora la part més brutal de la nostra cultura.

Fitxa artística

Direcció: Kalle Nio
Intèrprets: Inês Campos, Vera Selente Tegelman, Jukka Tarvinen
Il·luminació: Jere Mönkkönen i Joonas Tikkanen
Escenografia: Kalle Nio i Taneli Rautiainen
Maquinària escènica: Jere Mönkkönen, Taneli Rautiainen i Joonas Tikkanen
Espai sonor: Samuli Kosminen i Kalle Nio
Música: Samuli Kosminen, Inês Campos, Vivaldi (Juditha Triumphans), Charlemagne Palestine (Ssingggg Sschlllingg Sshpppingg)
Tècnics d’escena: Taneli Rautiainen i Johannes Hallikas
Figurinisme: Kaisa Rissanen i Mila Moisio
Dramatúrgia: Henriikka Himma
Vídeos: Kalle Nio
Textos: Kalle Nio, a més de cites de wikipedia sobre Roman Polanski, Frances Larson, Nicholas Terpstra, Oscar Wilde i Richard Clark
Producció: Kalle Nio / WHS

Amb la col·laboració de: Helsinki Festival / Helsingin Juhlaviikot, La Brèche, Pôle National des Arts du Cirque de Basse-Normandie (França), Trident – Scène Nationale de Cherbourg – Octeville (França), Mala performerska scena / Festival novog cirkusa – Zagreb (Croàcia) Kumu Art Museum (Estònia), Cirko – Center for New Circus (Finlàndia) i Teatro São Luiz (Portugal).