24h Working Bitch

Adrián Pino Olivera

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Dv. 29 + Ds. 30 set. 19:15 (inici el divendres i final el dissabte) Plaça davant del teatre Alegria 24 hores Gratuït

Un home vestit d’obrer de la construcció balla música pop durant 24 hores. És 24h Working Bitch, una acció inèdita pensada específicament pel Festival TNT. L’acció vol posar en relleu l’explotació dels cossos en el capitalisme, portant al límit aquesta concepció en dos sentits: d’una banda, l’explotació laboral, que aprofita l’energia del cos per fer funcionar la màquina de producció capitalista; d’altra banda, l’explotació sexual, amb el pop exaltant la sexualitat com un mecanisme de seducció i consum.

Aquesta performance d’Adrián Pino s’inspira en l’Epidèmia de Ball, un cas de coreomania ocorreguda a Estrasburg (França). Entre el juliol i l’agost de 1518, diverses persones van començar a ballar sense descans durant dies, fins arribar a ser més de 400 dansaires. Al cap d’un mes, la gent va començar a patir invalidesa a les cames, atacs epilèptics i fins i tot alguns van morir com a conseqüència d’infarts, vessaments i esgotament.

Encara avui es considera l’epidèmia més rara de la història humana. Tan estranya com aquesta predisposició humana a l’esclavitud voluntària dels llocs de treball on, en la majoria de casos, som forçats a dur a terme accions que detestem però a les quals no podem renunciar per la nostra pròpia subsistència.

Fitxa artística

Idea original, producció i acció: Adrián Pino Olivera
Foto: ®Adrián Pino & Toni Molins
Una producció d’Adrián Pino Olivera