Zvizdal [Chernobyl, So Far – So Close]

BERLIN

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Ds 30 set. i Dg. 1 oct. 22:00 (ds) i 20:00 (dg) Teatre Principal 75 min. 19,00€

Tot el que puc dir és que els que van marxar han mort. Si vas néixer a un lloc has de continuar vivint en el seu ambient. Si hagués de mudar-me a una altra zona, moriria. (Pétro Opanassovitch Lubenoc, maig del 2011)

Ucraïna. Prop de mil persones han tornat a la zona contaminada, als Territoris de la Zona d’Exclusió, a un radi de 30km de la central de Txernòbil. Són els samosiols, “els que han tornat”. Però en Pétro i la Nadia no van marxar mai.

Aquest és el retrat d’una parella de 80 anys, els únics individus que es van negar a deixar la zona per romandre a Zvizdal. És la història de 25 anys de solitud en una zona contaminada i la crònica d’una decadència anunciada. Són  els anys finals d’una parella junts, la lenta erosió d’un poble, la fi del món i la inevitable extinció d’una manera de viure.

A escena, una enorme pantalla, dues càmeres en miniatura, tres escales giratòries, quatre estacions a Ucraïna i cinc anys de gravació.

Fitxa artística

Concepte: Bart Baele, Yves Degryse, Cathy Blisson
Intèrpret: Olga Mitronina
Escenografia: Manu Siebens, Ina Peeters, BERLIN
So: Peter Van Laerhoven
Maquetes: Ina Peeters, amb la col·laboració de Puck Vonk, Rosa Fens i Thomas Dreezen
Foto: ®Frederick Buyck

Una coproducció de Het Zuidelijk Toneel (Tilburg, NL), PACT Zollverein (Essen, DE), Dublin Theatre Festival (IE), LE CENTQUATRE (Paris, FR), Kunstenfestivaldesarts (Brussels, BE), Brighton Festival (UK), BIT Teatergarasjen – House On Fire (Bergen, NO), Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt am Main (DE), Theaterfestival Boulevard (Den Bosch, NL) i Onassis Cultural Centre (GR). Amb la col·laboració de deSingel (Antwerp, BE). Amb el suport de Govern de Flandes.