The Lieder

Javier Cuevas i Sara Serrano

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Ds 30 set. 12:30 i 17h Amics de les Arts 1h 20 min. 10,50€

Existeix un moment a la història en què el moviment es torna cançó i la cançó es fa discurs. Una cançó que es repeteix fins que oblidem la lletra. Ja no importa el contingut, les paraules es converteixen en tornada i en objecte musical més enllà dels significats originaris.

Una tornada que s’enganxa fins que no ens la podem treure del cap. The Lieder és el cos d’aquells que marxen i l’himne que ha d’arribar. Les accions de marxar i cantar en dimensions polaritzades.

The Lieder és la marxa i la composició d’aquest himne, un concert escènic, una peregrinació de cossos que s’obren a preguntes sobre una idea incerta de la col·lectivitat i els seus símbols. L’obra també planteja un joc entre els seus significats: en alemany plural de lied, terme emprat a la història de la música clàssica per fer referència a una cançó lírica breu, típica dels països germànics, pròpia del Romanticisme i adoptada per la burgesia i les noves classes altes cultes i adinerades. Lied com a forma pretèrita de lie (en anglès, mentir). Lieder, en anglès fonèticament igual que leader (en català, líder).

A The Lieder doncs, marxem, busquem tornades, imaginem discursos i les melodies de les nostres constel·lacions personals i polítiques. Revisem com actuen la marxa i l’himne en els nostres cossos i com s’afecten mútuament a partir de variacions. I, sobretot, explorem i passem vora el públic amb l’experiència de caminar junts i en silenci per un motiu comú desconegut i un desig personal i secret, a través d’un recorregut ple de senyals, buit de producció, ampli per a les revelacions.

Fitxa artística

Idea: Javier Cuevas i Sara Serrano
Il·luminació: Octavio Gómez
Espai sonor: Javier Cuevas
Vídeo: Sara Serrano i Miguel Morales
Foto: ®Javier Cuevas

Una producció de Javier Cuevas i Sara Serrano