The Last Cabaret

Kiku Mistu

DATA HORA ESPAI DURACIÓ PREU
Dv 29 i ds 30 set 12 + 18:30h (dv) 11 + 18h (ds) Sala Muncunill 40 min 7,00€

L’Últim Cabaret és una obra d’art transdisciplinar que enfronta l’esser humà amb la mort. Kiku Mistu es fixa en l’artista cabareter com a paradigma de l’essència de l’ésser humà i utilitza el cabaret i els seus múltiples llenguatges per homenatjar la mort en una cerimònia d’enfrontament i, alhora, de reconciliació. L’objectiu és trencar el tabú de la mort, fins i tot més enllà de la mort física, acceptant-la com a quelcom intrínsec en l’esser humà. Hem de morir per néixer.

Una dotzena de “taüts cabareters” componen la instal·lació. Els taüts s’han redissenyat per donar-los un nou ús metafòric i cadascun pren un nova vida reconvertit en objecte quotidià: un rellotge de pèndol, un tocador, una banyera, un casino… Cada taüt reflexiona sobre un tema vital diferent: el temps, la vanitat, l’expiació de la culpa, el viatge de la vida, l’atzar, l’amor i el desamor, el renéixer, el transcendir a la mort, la vida com una aventura, qualsevol temps passat va ser millor, l’hedonisme i el banquet de la vida, el carpe diem…

Es tracta d’una acció-performance amb música en directe i presentada de manera interactiva, on el públic experimenta en primera persona amb cada “taüt cabareter” i el seu procés poètic. A més, Kiku Mistu explica personalment l’obra i la seva intenció poètica i diferents vetlladors i actors entre el públic fomenten la participació i experimentació.

Aquesta proposta té també una part expositiva en forma d’instal·lació que es podrà visitar a partir del dimarts 26 a la mateixa Sala Muncunill. La instal·lació estarà oberta i serà d’accés lliure (amb l’excepció de les hores de les funcions assenyalades al programa) de dimarts 26 de setembre a diumenge 1 d’octubre.

Fitxa artística

Autoria: Kiku Mistu
Direcció: Kiku Mistu, Montse Colomé, Jordi Vidal
Intèrprets: Kiku Mistu, Amai Vecino, Alejandro Bordanove, Victor Guerrero + 12 col·laboradors locals
Direcció musical: Luis Yera
Escenografia: Kiku Mistu i Llorenç Corbella
Foto: ®Josep Aznar

Una coproducció de Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu, Festival Grec de Barcelona i l’Institut Català d’Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.